Jmenuji se Katka Polášková a kromě toho, že jsem dvojnásobná máma a manželka neskonale tolerantního a podporujícího muže, jsem také žena s mnoha sny a plány, jejíž největší zálibou je pečení.
Jak to celé začalo
Ne, k pečení mě nepřivedla babička ani maminka, kterým bych se v kuchyni jako malá motala pod nohama. Můj sladký příběh začíná až na prahu čtyřicítky, kdy jsem po několika letech na rodičovské měla velkou potřebu se v něčem realizovat. Nevracet se do kanceláře, ale začít dělat něco, co by mě opravdu bavilo a v čem bych mohla být dobrá. Toto období jsem vnímala jako ideální příležitost pro změnu, kterou když neudělám teď, tak už možná nikdy. Prošla jsem proto několika rekvalifikačními kurzy a stážemi, ale i když mě jejich absolvování v mnoha směrech obohatilo, věděla jsem, že žádná z těch cest není pro mě ta pravá.
Návrat do zaměstnání
Protože čas ubíhal a já už potřebovala příjem, nakonec jsem to s těžkým srdcem vzdala a nechala se zaměstnat zase jako asistentka. I když to byla administrativní pozice, nebylo to v kanceláři, ale ve vzdělávacím centru. V malé firmě o pár lidech, kde všichni dělali všechno, a to i včetně přípravy občerstvení pro klienty. Ze začátku jsme se v pečení střídali, ale později už jsem měla veškeré sladké na starost jen já. Bavilo mě hledat a zkoušet nové recepty a měla jsem radost, když lidem chutnalo.
Už vím, co chci
Po roce a půl v této práci jsem věděla, že už se chci věnovat jenom pečení. Protože jsem pro sebe konečně našla to pravé, rozhodla jsem se jít do toho naplno. Našla jsem si učiliště, které nabízelo zkrácené studium v oboru cukrář/ka a na rok se vrátila do školy. V září 2020 jsem studium úspěšně zakončila a získala výuční list.
Vlastní cukrářská výrobna
Vzhledem k tomu, že mám malé děti, bylo jasné, že se nemůžu nechat zaměstnat v cukrárně, kde se běžně pracuje v režimu krátký/dlouhý týden. Za podpory celé rodiny jsem se proto pustila do budování vlastní cukrářské výrobny.